Wat is Wikisource? 

leestijd: 2 min 

Wikisource is een online bibliotheek die zich toelegt op het verzamelen, bewaren en vrij beschikbaar stellen van bronteksten en vertalingen van bronteksten. Het platform is een zusterproject van Wikipedia en biedt een schat aan literaire werken, historische documenten, juridische teksten en meer. Gebruikers niet alleen de beschikbare teksten lezen, maar ook bijdragen leveren door nieuwe teksten toe te voegen of bestaande teksten verbeteren.

Logo Wikisource, Nicholas Moreau, CC BY-SA 3.0,  via Wikimedia Commons

Wikisource wordt onderhouden door een gemeenschap van vrijwillige redacteuren die samenwerken om een diverse verzameling van bronmateriaal te onderhouden. De site maakt gebruik van wiki-technologie, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen bijdragen en samenwerken. 

Alle inhoud op Wikisource is gepubliceerd onder vrije licenties of is vrij van auteursrechtelijke beperkingen (publiek domein), wat betekent dat gebruikers de teksten kunnen kopiëren, aanpassen en verspreiden. Daarnaast is Wikisource beschikbaar in meer dan 70 talen. Het platform is een belangrijk hulpmiddel in het documenteren en preserveren van talen, omdat het open, wereldwijd en gratis beschikbaar is en door iedereen bewerkt en verbeterd kan worden. 

Meer informatie #

https://en.wikisource.org/wiki/Wikisource:What_is_Wikisource%3F 

Gerelateerde artikelen  #

Wat is het publiek domein? 

Wat is Wikimedia Commons? 

Wat is Wikidata?